Hoeveel weken ben jij zwanger?
Zwangerschapskalender

Dé zwangerschapskalender van week tot week voor zwangeren die zich bewust willen voorbereiden met uitgebreidekennis, (natuurlijke) weetjes en positieve geboorteverhalen.Je leest naast de ontwikkeling van je baby en jouw prachtige lichaam veel handige, bewuste en natuurlijke tips over de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Over hoe je in eigen regie kan bevallen enbewuste keuzeskan maken voor jou, je baby én de natuur.

Je baby in week 6 van je zwangerschap

Deze week krijgt het gezichtje van je baby al vorm en begint zijn hartje te kloppen! Het hoofdje groeit sneller dan de rest van het lichaampje, voornamelijk vanwege de snelle ontwikkeling van de hersenen. Je baby heeft nu de vorm van een klein garnaaltje, met knopjes op zijn lijfje waar straks zijn armen en benen zullen groeien. Vanaf nu krijgt je baby ook voedingsstoffen binnen via jouw bloed, dus is het belangrijk om extra bewust te zijn van je voeding.


Jij in week 6 van je zwangerschap

Aan de buitenkant zie je er waarschijnlijk nog niet zo zwanger uit, maar van binnen voel je je mogelijk al behoorlijk zwanger. Of het nu je eerste kindje is of dat je al eerder zwanger bent geweest, in week 6 weet je zeker dat je zwanger bent, ook al is het nog pril. 

  • Neem rust en zorg voor voldoende slaap: Sommige vrouwen ervaren al zwangerschapssymptomen, zoals vaker moeten plassen, gevoelige borsten, misselijkheid, vermoeidheid en een sterker reukvermogen. Deze symptomen zijn vaak signalen van je lichaam om rustiger aan te doen en goed voor jezelf te zorgen. Zorg voor voldoende slaap, want je lichaam gebruikt veel energie voor de ontwikkeling van je baby.
  • Misselijkheid: Als je last hebt van misselijkheid, kan het helpen om regelmatig kleine beetjes te eten om te voorkomen dat je maag helemaal leeg is. Gemberthee, droge crackers en een warme kruik kunnen ook verlichting bieden. Het kan ook helpen om vezelrijk voedsel te eten en veel te drinken.

Voorbereiding & natuurlijke tips rondom 6 weken zwanger

  • Werk aan je conditie:  Beweeg minstens 30 minuten per dag, zodat je extra fit blijft(of wordt) om je straks optimaal te voelen tijdens de geboorte.
  • Echo 6 weken: Je kan in deze week je eerste echo hebben. Een echo kan vaststellen hoe lang je zwanger bent, maar je kan dit ook zelf berekenen door middel van je laatste menstruatie. 
  • Kraamzorg & verloskundige regelen: Natuurlijke kraamzorg is momenteel erg populair en op veel plekken kom je op een wachtlijst. Het klinkt misschien gek, maar als je ook natuurlijke kraamzorg wilt ontvangen, dan is het raadzaam om dat nu al te gaan regelen, al zal het nog wat vroeg voelen.


←  Terug

Terug naar blog