Hoeveel weken ben jij zwanger?
Zwangerschapskalender

Dé zwangerschapskalender van week tot week voor zwangeren die zich bewust willen voorbereiden met uitgebreidekennis, (natuurlijke) weetjes en positieve geboorteverhalen.Je leest naast de ontwikkeling van je baby en jouw prachtige lichaam veel handige, bewuste en natuurlijke tips over de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Over hoe je in eigen regie kan bevallen enbewuste keuzeskan maken voor jou, je baby én de natuur.

Je baby in week 11 van je zwangerschap

Dit is een cruciale periode waarin organen en lichaamsdelen verder groeien en zich ontwikkelen. Het hartje van de foetus heeft nu vier kamers en de hartkleppen worden gevormd, waardoor je het hartje mogelijk al kunt horen kloppen. Maar soms kan het nog wat moeilijk zijn om het te horen als de foetus zich verstopt in een hoekje van de baarmoeder.


Jij in week 11 van je zwangerschap:

  • Intense dromen: Dromen zijn een manier om emoties te verwerken, en veel zwangere vrouwen merken een verhoogde droomactiviteit op. Deze dromen kunnen gaan over onbekenden, verwondingen, of je relatie met je moeder. Het is normaal en kan te maken hebben met je veranderende emoties en gedachten tijdens deze bijzondere periode.
  • Zwangerschapskwaaltjes: Deze week kun je ook nog steeds last hebben van zwangerschapskwaaltjes, omdat het hCG hormoon op zijn hoogtepunt is. Dit kan leiden tot misselijkheid en vermoeidheid. Maar wees gerust, na het eerste trimester voelen de meeste vrouwen zich vaak beter en krijgen ze meer energie.
  • Obstipatie: Dit kan ook een probleem zijn in deze periode, maar er zijn verschillende tips om dit te voorkomen en te behandelen.

Voorbereiding & natuurlijke tips rondom 11 weken zwanger

  • Combinatietest of NIPT-test : Je wordt mogelijk ook gevraagd of je de combinatietest of NIPT-test wilt doen om te kijken naar eventuele genetische afwijkingen bij je baby. Het is belangrijk om te overwegen wat voor jou en je partner het beste is en hoe je om wilt gaan met de mogelijke resultaten van deze tests.
  • Boeken: Het lezen van zwangerschapsboeken en het beoefenen van positieve gedachten en visualisaties kunnen ook helpen om je voor te bereiden op de bevalling en moederschap.
←  Terug

Terug naar blog