Hoeveel weken ben jij zwanger?
Zwangerschapskalender

Dé zwangerschapskalender van week tot week voor zwangeren die zich bewust willen voorbereiden met uitgebreidekennis, (natuurlijke) weetjes en positieve geboorteverhalen.Je leest naast de ontwikkeling van je baby en jouw prachtige lichaam veel handige, bewuste en natuurlijke tips over de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Over hoe je in eigen regie kan bevallen enbewuste keuzeskan maken voor jou, je baby én de natuur.

Voorbereiden op zwangerschap - mama

Begin met prenatale vitaminen: Het is als het nemen van een dagelijkse dosis liefde voor je toekomstige baby! Kies een kwalitatief hoogwaardige prenatale vitamine die foliumzuur bevat om ervoor te zorgen dat je lichaam alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt die nodig zijn voor een gezonde zwangerschap. Je kunt al een maand voordat je probeert zwanger te worden en stopt met de anticonceptie, beginnen met het slikken van een supplement. Jouw lichaam heeft die paar weken nodig om een goede voorraad foliumzuur op te bouwen. Als je niet meteen daarna zwanger raakt, is het niet erg dat je het al slikt. Het is namelijk onschadelijk voor je gezondheid en je krijgt er ook geen bijwerkingen van. Je kunt dus veilig foliumzuur tijdens zwangerschap slikken.

Als je zwanger bent, is het belangrijk dat je de tabletten blijft slikken tot de tiende week van je zwangerschap. Dit komt neer op de tien weken na de eerste dag van je laatste menstruatie. Het is overigens niet erg als je foliumzuur blijft slikken, maar in principe haal je weer voldoende uit je gezonde, gevarieerde voeding.
  • Eet gezond en gevarieerd: Laat je smaakpapillen dansen op een feest van voedzame maaltijden! Vul je bord met verse groenten, fruit, volle granen en magere eiwitten om je lichaam te voeden en te ondersteunen tijdens deze spannende reis.
  • Beweeg op een manier die je leuk vindt: Dans, wandel, yoga, wat je maar wilt! Het belangrijkste is om actief te blijven op een manier die je vreugde brengt en je energie geeft.
  • Verminder stress: Omarm rustgevende activiteiten zoals meditatie, journaling of gewoon ontspannen met een goed boek. Je geest en lichaam zullen je dankbaar zijn voor deze momenten van ontspanning.

Communiceer met je partner: Praat openlijk over jullie gevoelens, zorgen en verwachtingen met betrekking tot het ouderschap. Dit is een avontuur dat jullie samen aangaan, dus laat de communicatielijnen open en liefdevol zijn.

 

Voorbereiden op zwangerschap - papa

  • Wees een ondersteunende partner: Luister naar je partner, bied een helpende hand aan en wees haar rots in woelige wateren. Jullie zijn een team en samen kunnen jullie alles aan! 
  • Leer over zwangerschap en bevalling: Duik in boeken, artikelen of zelfs online cursussen om meer te weten te komen over wat je partner doormaakt en hoe je haar het beste kunt ondersteunen tijdens de zwangerschap en bevalling.
  • Bereid je voor op veranderingen: Het leven zal veranderen en dat is oké! Wees flexibel en open voor nieuwe ervaringen terwijl jullie samen deze mooie reis van ouderschap ingaan.
  • Zorg goed voor jezelf: Vergeet niet om ook voor je eigen welzijn te zorgen. Blijf actief, eet gezond en zoek steun bij vrienden of familie als dat nodig is.
  • Maak plezier samen: Creëer mooie herinneringen samen door quality time door te brengen, of het nu gaat om een romantische date night of een ontspannen wandeling in de natuur. Het bouwen van een sterke band als partners zal jullie helpen om als ouders te groeien.


←  Terug

Terug naar blog