Hoeveel weken ben jij zwanger?
Zwangerschapskalender

Dé zwangerschapskalender van week tot week voor zwangeren die zich bewust willen voorbereiden met uitgebreidekennis, (natuurlijke) weetjes en positieve geboorteverhalen.Je leest naast de ontwikkeling van je baby en jouw prachtige lichaam veel handige, bewuste en natuurlijke tips over de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Over hoe je in eigen regie kan bevallen enbewuste keuzeskan maken voor jou, je baby én de natuur.

Je baby in week 12 van je zwangerschap

In deze week heeft je baby een aanzienlijke groei doorgemaakt, meer dan verdubbeld in lengte ten opzichte van de voorgaande weken.

De organen van je baby zijn nu compleet en op hun plaats, en het enige wat nu nog rest, is groeien. Belangrijke ontwikkelingen vinden plaats, zoals het vermogen van de hypofyse om hormonen te produceren, het vormen van nageltjes aan de vingers en tenen, en het ontstaan van melktanden onder het tandvlees. De placenta neemt nu volledig de rol van de dooierzak over in het voeden van je baby, en het vruchtwater speelt een essentiële rol bij het trainen van slik- en drinkvaardigheden.


Jij in week 12 van je zwangerschap:

Voor jou als aanstaande moeder is week 12 een geruststellend moment, omdat de kans op een miskraam aanzienlijk afneemt. Veel vrouwen ervaren ook dat de misselijkheid nu minder wordt of zelfs verdwijnt.

  • Bloedsuikerspiegel: Duizeligheid kan optreden vanwege een lage bloedsuikerspiegel, dus zorg ervoor dat je regelmatig eet en gezonde voedingskeuzes maakt. Het is belangrijk om je weerstand op peil te houden door gezond te eten en eventueel extra vitaminen en mineralen te nemen, vooral als je tekorten hebt.

Voorbereiding & natuurlijke tips rondom 12 weken zwanger

  • 12 weken echo: Tijdens deze periode kan je worden aangeboden om een ​​12-wekenecho te laten maken. Hoewel de meeste vrouwen ervoor kiezen, blijft het jouw persoonlijke beslissing. Het is belangrijk om je goed te informeren over de voor- en nadelen, inclusief mogelijke stralingseffecten en stressfactoren.
  • Rhesus factor: Een ander aspect dat rond deze tijd wordt onderzocht, is je rhesusfactor. Dit kan belangrijk zijn voor de gezondheid van je baby en eventuele volgende zwangerschappen.
  • Positiekleding: Je baarmoeder groeit gestaag, waardoor je buikje waarschijnlijk al zichtbaar is. Dit kan gepaard gaan met wat ongemak en steken, aangezien je baarmoeder en ligamenten zich uitrekken. Comfortabele kleding, mogelijk positiekleding, kan nu van pas komen.
  • Zwangerschapsverlof: Het is ook een goed moment om zaken als zwangerschapsverlof en kraamzorg te regelen, evenals het controleren van je bloedsuikerspiegel en het onderhouden van je weerstand door middel van een uitgebalanceerd dieet en eventuele noodzakelijke supplementen.


←  Terug

Terug naar blog