Hoeveel weken ben jij zwanger?
Zwangerschapskalender

Dé zwangerschapskalender van week tot week voor zwangeren die zich bewust willen voorbereiden met uitgebreidekennis, (natuurlijke) weetjes en positieve geboorteverhalen.Je leest naast de ontwikkeling van je baby en jouw prachtige lichaam veel handige, bewuste en natuurlijke tips over de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Over hoe je in eigen regie kan bevallen enbewuste keuzeskan maken voor jou, je baby én de natuur.

Je baby in week 21 van je zwangerschap

  • Kleine oogjes openen: Na maandenlang gesloten te zijn geweest, opent jouw baby's oogjes zich langzaam. Hoewel het uitzicht in de baarmoeder beperkt is, kan je baby nu al beginnen met het verkennen van de donkere, warme wereld om zich heen. De definitieve oogkleur laat nog even op zich wachten tot na de geboorte.
  • Slaap, baby, slaap...: Jouw baby brengt nog steeds het grootste deel van de dag slapend door, waarbij hij of zij wordt gewiegd door jouw bewegingen. Het is zelfs mogelijk dat jouw baby al begint te dromen! Misschien heeft hij of zij zelfs al een favoriete slaaphouding aangenomen, die je na de geboorte zult herkennen.
  • Groei en gewichtstoename: Met een gewicht van ongeveer 360 gram en een lengte van 26 centimeter, groeit jouw baby gestaag door. Het zal nog flink toenemen in grootte en gewicht voordat het tijd is om ter wereld te komen.

Jij in week 21 van je zwangerschap

  • Gewichtstoename: Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat je lichaam aan het veranderen is en dat je wat extra kilo's begint aan te komen. Maak je hier geen zorgen over, want dit is normaal en nodig voor een gezonde zwangerschap.
  • Striae en andere veranderingen: Meer dan de helft van zwangere vrouwen krijgt te maken met striae, maar door je huid goed te verzorgen kun je dit beperken. Ook zul je merken dat je nagels sneller groeien en je haar voller en glanzender wordt, dankzij de verhoogde bloedcirculatie.

Voorbereiding & natuurlijke tips rondom 21 weken zwanger

  • Baby-uitzetlijst: De komende weken een mooie tijd om te beginnen met het aanschaffen van je baby uitzetlijst. Bij een eerste baby valt er nog veel aan te schaffen. Maar tegelijkertijd is wellicht ook niet alles nodig dat op de meeste standaard lijsten genoemd wordt. Denk ook aan tweedehands kleding. Babykleertjes slijten nauwelijks.


←  Terug

Terug naar blog