Hoeveel weken ben jij zwanger?
Zwangerschapskalender

Dé zwangerschapskalender van week tot week voor zwangeren die zich bewust willen voorbereiden met uitgebreidekennis, (natuurlijke) weetjes en positieve geboorteverhalen.Je leest naast de ontwikkeling van je baby en jouw prachtige lichaam veel handige, bewuste en natuurlijke tips over de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Over hoe je in eigen regie kan bevallen enbewuste keuzeskan maken voor jou, je baby én de natuur.

Je baby in week 3 van je zwangerschap

Hallo daar, kleine spruit! In week 3 van je reis door mama's buik, maak je jezelf comfortabel in je nieuwe huisje - de baarmoeder. Als een ware architect van het leven, begin je met het bouwen van de funderingen van je prachtige toekomst. Je groeit en bloeit met elke voorbijgaande seconde, als een kostbare bloem die langzaam haar delicate bloemblaadjes ontvouwt. Hoewel je nog steeds klein bent, is je aanwezigheid al voelbaar, als een zachte bries die door mama's hart waait.


Jij in week 3 van je zwangerschap

Dankzij het zwangerschapshormoon hCG kun je nu testen of je zwanger bent, hoewel de meeste vrouwen pas iets voelen na 5 of 6 weken. Het kan zijn dat de test nog niet positief is op dit moment; testen is betrouwbaarder vanaf week 5. Dus blijf geduldig en vol liefde, want elk moment van deze reis is kostbaar en gevuld met wonderen.

  • Jouw lichaam bereidt zich voor: Ondanks dat je baby nog minuscuul is, kun je wel een opgeblazen gevoel hebben. Voor de buitenwereld nog onzichtbaar, maar je lichaam is zich al aan het voorbereiden. 
  • Innestelingsbloeding: Sommigen vrouwen kunnen de innesteling voelen en sommigen hebben een lichte bloeding, ofwel een innestelingsbloeding. En sommige vrouwen merken er juist niks van.

Voorbereiding & natuurlijke tips rondom 3 weken zwanger

  • Koester de connectie: Neem de tijd om te genieten van de prachtige band die je deelt met je kleintje. Leg je handen op je buik en voel de zachte bewegingen van je baby. Laat liefdevolle gedachten je hart vullen terwijl je je voorbereidt om een ​​nieuw leven te verwelkomen.
  • Verwen jezelf: Gun jezelf wat welverdiende verwennerij terwijl je je voorbereidt op de komst van je kleintje. Trakteer jezelf op een ontspannende massage, een warm bad of een rustgevende meditatiesessie. Jij verdient het om jezelf te omringen met liefde en zorg.
  • Zoek steun: Onthoud dat je niet alleen bent tijdens deze bijzondere reis. Vind steun bij je partner, vrienden en familie terwijl je je voorbereidt om een nieuw leven te verwelkomen. Doe ook wat onderzoek en verzamel informatie over zwangerschap en bevalling, zodat je goed voorbereid bent op wat komen gaat.
  • Luister naar je lichaam: Blijf in contact met je lichaam en luister naar de subtiele signalen die het je stuurt. Neem rust wanneer je moe bent, eet gezond voedsel en blijf gehydrateerd. Jouw welzijn is van het grootste belang tijdens deze bijzondere tijd.


←  Terug

Terug naar blog