Hoeveel weken ben jij zwanger?
Zwangerschapskalender

Dé zwangerschapskalender van week tot week voor zwangeren die zich bewust willen voorbereiden met uitgebreidekennis, (natuurlijke) weetjes en positieve geboorteverhalen.Je leest naast de ontwikkeling van je baby en jouw prachtige lichaam veel handige, bewuste en natuurlijke tips over de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Over hoe je in eigen regie kan bevallen enbewuste keuzeskan maken voor jou, je baby én de natuur.

Je baby in week 37 van je zwangerschap

Je baby is nu bijna klaar voor de grote dag! Met een lengte van ongeveer 49,5 cm en een gewicht van zo'n 3 kilo is hij voldragen en gezond genoeg om geboren te worden. Het feit dat je baby hoogstwaarschijnlijk is ingedaald, betekent dat je nu minder schoppende bewegingen zult voelen, maar eerder draaiende, rollende en uitrekkende bewegingen.

Het is fascinerend hoe je baby al aan het oefenen is met de zuigreflex door het in- en uitademen van vruchtwater. Deze reflex zal van pas komen bij het zoeken naar jouw borst na de geboorte. En wist je dat de geur van je tepel hetzelfde is als die van het vruchtwater? Moeder natuur zorgt ervoor dat je baby instinctief de weg vindt naar zijn nieuwe voedingsbron.

Op dit moment zijn de hart- en bloedvaten, spieren en botten van je baby volledig ontwikkeld. Zijn hoofd is nu behoorlijk groot, ongeveer even groot als zijn heupen, en de hersenen ontwikkelen zich sneller dan de rest van het lichaam. Het is verbazingwekkend om te zien hoe je baby zich klaarmaakt voor zijn grote entree in de wereld!


Jij in week 37 van je zwangerschap

  • Misselijkheid: Het is niet ongewoon om in de laatste weken van de zwangerschap misselijkheid te ervaren, en het kan zelfs een teken zijn dat de bevalling eraan komt. Om met deze misselijkheid om te gaan, kun je proberen om kleinere porties te eten, zo'n vijf of zes keer per dag. Kies voor lichte en eenvoudige voedingsmiddelen zoals rijst, toast of fruit. Frisse lucht halen en een rustige wandeling maken kunnen ook helpen om de misselijkheid te verminderen.
  • Verliezen slijmprop: Het verliezen van de slijmprop kan ook een teken zijn dat de bevalling nadert. Als je bij 37 weken zwangerschap extra vaginale afscheiding opmerkt die helder, rozig of licht bloederig is, kan dit de slijmprop zijn. Het verliezen van de slijmprop kan echter enkele uren, dagen of zelfs weken vóór de bevalling gebeuren, en sommige vrouwen merken het misschien helemaal niet op. Als je niet zeker weet of het de slijmprop is, aarzel dan niet om hulp te vragen aan je verloskundige of vroedvrouw.

Voorbereiding & natuurlijke tips rondom 37 weken zwanger←  Terug

Terug naar blog