Hoeveel weken ben jij zwanger?
Zwangerschapskalender

Dé zwangerschapskalender van week tot week voor zwangeren die zich bewust willen voorbereiden met uitgebreidekennis, (natuurlijke) weetjes en positieve geboorteverhalen.Je leest naast de ontwikkeling van je baby en jouw prachtige lichaam veel handige, bewuste en natuurlijke tips over de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Over hoe je in eigen regie kan bevallen enbewuste keuzeskan maken voor jou, je baby én de natuur.

Je baby in week 27 van je zwangerschap

Met een gewicht van ongeveer 1 kilo en een lengte van 37 cm begint je baby zich steeds meer thuis te voelen in je buik. Vanaf nu zal hij vooral in gewicht toenemen, hoewel zijn groei in lengte ook nog doorgaat, zij het in een wat rustiger tempo. De verhoudingen tussen zijn hoofd en lichaam beginnen nu te lijken op hoe hij eruit zal zien bij de geboorte. Zijn oogjes zijn al een beetje open, en hij kan zelfs knipperen! Ondertussen worden zijn spieren en botten sterker, en begint hij zich te omringen met dat heerlijke babyvet dat hem straks warm zal houden buiten de baarmoeder.


Jij in week 27 van je zwangerschap

  • Bekkenpijn en andere ongemakken: Voel je wat extra druk op je bekken? Of misschien wat vermoeide benen en harde buiken? Geen zorgen, dat is allemaal normaal. De zwangerschapshormonen zorgen ervoor dat je gewrichten en spieren rond je bekken wat soepeler worden, maar dat kan ook wat ongemak veroorzaken. Probeer regelmatig je bekkenbodemspieren te oefenen en overweeg eens een ontspannende massage met natuurlijke olie. Een warm bad of een voetenbad kan ook wonderen doen!
  • Rhesus factor en keuzes maken: Heb je al gedacht aan de rhesusfactor van je baby? Het kan zijn dat je rond deze tijd een tweede bloedtest krijgt. Het is belangrijk om te weten wat de opties zijn en wat voor jou en je kleintje het beste voelt. Onthoud dat elke keuze die je maakt er een is die gebaseerd is op wat goed voelt voor jou en je baby.
  • Verloskundige en ondersteuning: Nog steeds tevreden met je verloskundige? Het is cruciaal om je comfortabel en veilig te voelen bij de mensen die je begeleiden tijdens deze bijzondere reis. Als je het gevoel hebt dat je beter geholpen zou zijn bij een andere praktijk, aarzel dan niet om van verloskundige te veranderen. Het gaat erom dat je je ondersteund voelt door mensen die bij jou en je wensen passen.

Voorbereiding & natuurlijke tips rondom 27 weken zwanger

  • Voorbereiding op de bevalling: Kijk je uit naar de bevalling? Als dat niet het geval is, kan het helpen om een fijne zwangerschapscursus te volgen. Dit kan je helpen om zelfverzekerd de bevalling in te gaan. Het is een prachtige ervaring waarbij je zelf veel invloed hebt. Samen met je partner een zwangerschapscursus volgen is een mooi moment om samen stil te staan bij wat komen gaat en elkaars gedachten en behoeften te delen.
  • Slapen en dromen: Met het groeien van je buik kan lekker slapen een uitdaging worden. Ervaar je vreemde dromen of moet je vaker plassen? Geen zorgen, dit is allemaal normaal. Dromen kunnen een manier zijn om onbewuste angsten te verwerken. Het is ook natuurlijk om nu wat vaker wakker te worden, dit bereidt je voor op de kraamtijd. Een zwangerschapskussen kan helpen om beter te liggen en een spray met lavendelolie kan je helpen tot rust te komen.
Terug naar blog