Hoeveel weken ben jij zwanger?
Zwangerschapskalender

Dé zwangerschapskalender van week tot week voor zwangeren die zich bewust willen voorbereiden met uitgebreidekennis, (natuurlijke) weetjes en positieve geboorteverhalen.Je leest naast de ontwikkeling van je baby en jouw prachtige lichaam veel handige, bewuste en natuurlijke tips over de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Over hoe je in eigen regie kan bevallen enbewuste keuzeskan maken voor jou, je baby én de natuur.

Je baby in week 15 van je zwangerschap

Kijk eens hoe ver je kleintje al is gekomen! Alle orgaansystemen zijn nu gevormd, hoewel het nog even duurt voordat hij of zij klaar is om buiten jouw baarmoeder te leven. Maar je baby is hard aan het werk en groeit gestaag. Vanaf deze week wordt zijn of haar huidje beschermd door een wit, vet beschermlaagje genaamd vernix, dat de tere babyhuid in het vruchtwater beschermt, zelfs na de geboorte. En wist je dat je baby nu bedekt wordt met een donslaagje, lanugo genaamd, om hem of haar lekker warm te houden? De ogen en oren van jouw kleintje zitten nu keurig op hun plek en beginnen langzaam te bewegen. En niet alleen dat, de botten in zijn of haar armen en benen krijgen nu ook vorm, en zelfs de stembanden worden gevormd. 


Jij in week 15 van je zwangerschap

  • Groei en bandenpijn: Voel je al dat groeien? Gemiddeld kom je nu ongeveer een halve kilo per week aan, hoewel dit voor iedereen anders kan zijn. Het kan zijn dat je je buikje sneller voelt groeien en wat bandenpijn ervaart. Luister goed naar je lichaam en geef het de steun die het nodig heeft, misschien met behulp van een zwangerschapskussen of een buikband voor extra comfort.
  • Je baby voelen: En voel je al wat beweging in je buik? Je baby is druk bezig met het oefenen van zijn of haar spieren, dus wie weet kun je al wat fladdertjes voelen. De meeste vrouwen voelen rond de 18 tot 22 weken de eerste bewegingen.

En vergeet niet, 


Voorbereiding & natuurlijke tips rondom 15 weken zwanger

  • Jouw keuzes: het is helemaal aan jou om te kiezen hoe je je zwangerschap wilt ervaren. Van het maken van pretecho's tot het wel of niet geven van vitamines, jouw keuzes maken deze reis uniek en speciaal. Denk er eens rustig over na wat voor jou het beste voelt, en weet dat jouw wensen en behoeften altijd centraal staan.


←  Terug

Terug naar blog