Hoeveel weken ben jij zwanger?
Zwangerschapskalender

Dé zwangerschapskalender van week tot week voor zwangeren die zich bewust willen voorbereiden met uitgebreidekennis, (natuurlijke) weetjes en positieve geboorteverhalen.Je leest naast de ontwikkeling van je baby en jouw prachtige lichaam veel handige, bewuste en natuurlijke tips over de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Over hoe je in eigen regie kan bevallen enbewuste keuzeskan maken voor jou, je baby én de natuur.

Je baby in week 10 van je zwangerschap

De geslachtsorganen van je baby beginnen zich te ontwikkelen, maar het is nog te vroeg om het geslacht te bepalen. Het staartje en zwemvliezen zijn verdwenen, en de placenta is nu volledig gevormd en neemt de rol over van voeding en afvalverwerking. Je baby begint aan een groeispurt van drie weken. Het hoofdje is nu even groot als het lijfje en zal de komende weken blijven groeien. Zijn oogleden zijn klaar en bedekken het hele oog. Hoewel de ogen nog gesloten zijn, zijn de oogstructuren al gevormd.


Jij in week 10 van je zwangerschap:

  • Haar en nagels: Je kunt merken dat je haar voller wordt, je het warmer hebt en stevigere nagels krijgt. Als dit je eerste zwangerschap is, is je buik misschien nog niet zichtbaar, maar bij een tweede kindje kan het zijn dat je al een buikje begint te zien.
  • Gezonde darmen: Door hormonale veranderingen kunnen je darmen wat trager gaan werken, waardoor obstipatie kan optreden. Vezelrijke voeding en voldoende beweging kunnen helpen om je darmen gezond te houden.
  • Toxoplasmose: Wees voorzichtig met toxoplasmose, een bacterie die schadelijk kan zijn voor je baby. Vermijd het verschonen van de kattenbak en was fruit en groenten grondig. Eet alleen goed doorbakken vlees, eieren en vis.
  • Tweeling: Als je zwanger bent van een tweeling, kun je al flink zijn aangekomen en misschien al een buikje zien door het extra bloed en vruchtwater.

Voorbereiding & natuurlijke tips rondom 10 weken zwanger

  • Zwangerschapskleding: Je baarmoeder groeit snel, ook al is je baby nog klein. Zorg voor comfortabele positiekleding die niet knelt. Overweeg ook zwangerschapskleding te huren of je gewone kleding een maat groter te kopen.
  • Seks tijdens de zwangerschap: Seks is veilig tijdens de zwangerschap en kan ontspannend zijn. Bespreek eventuele veranderingen in behoeften met je partner en wees creatief.
  • Echo: Een echo kan helpen om de duur van je zwangerschap vast te stellen, maar onthoud dat de uitkomst niet altijd 100% betrouwbaar is.


←  Terug

Terug naar blog