Hoeveel weken ben jij zwanger?
Zwangerschapskalender

Dé zwangerschapskalender van week tot week voor zwangeren die zich bewust willen voorbereiden met uitgebreidekennis, (natuurlijke) weetjes en positieve geboorteverhalen.Je leest naast de ontwikkeling van je baby en jouw prachtige lichaam veel handige, bewuste en natuurlijke tips over de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Over hoe je in eigen regie kan bevallen enbewuste keuzeskan maken voor jou, je baby én de natuur.

Je baby in week 22 van je zwangerschap

  • Haargroei: De eerste blijvende haren van je baby beginnen te groeien, inclusief hoofdhaar, wimpers en wenkbrauwen. Daarnaast is je baby nog bedekt met een laagje donshaar om hem warm te houden. Hoewel deze haartjes meestal voor de geboorte verdwijnen, is het een teken van groei en ontwikkeling.
  • Motorische ontwikkeling: De zintuigen, het zenuwstelsel en de hersenen van je baby ontwikkelen zich snel. Hij begint nu ook meer te voelen en kan zijn lichaam beter aansturen. Bewegingen worden gecontroleerder en sommige lijken zelfs op vooruit plannen, zoals het openen van de mond voordat de hand hem bereikt. Dit is een fascinerende fase van groei en ontdekking voor je kleintje.

Jij in week 22 van je zwangerschap

  • Voedingsstoffen voor jou en je baby: Terwijl je baby groeit en zijn botten en tanden ontwikkelt, heeft hij calcium en magnesium nodig. Zorg ervoor dat je voldoende van deze voedingsstoffen binnenkrijgt, zowel voor jezelf als voor je baby. Voedingsmiddelen zoals noten, zaden, groene bladgroenten en zuivelproducten zijn rijk aan deze mineralen. 
  • Zwangerschapsstriemen en kwaaltjes: Naarmate je buik groeit, loop je het risico op zwangerschapsstriemen. Hydrateer je huid met natuurlijke oliën en drink voldoende water om dit te helpen voorkomen. Daarnaast kunnen zwangerschapskwaaltjes zoals obstipatie, aambeien, maagzuur en blaasontsteking rond deze tijd voorkomen. 

Voorbereiding & natuurlijke tips rondom 22 weken zwanger

  • Waterbevalling: Overweeg of een waterbevalling iets voor jou is. Bevallen in water kan voordelen hebben zoals minder pijn en stress, meer bewegingsvrijheid en een zachtere overgang voor de baby. Denk hierbij aan de geschiedenis, voordelen en mogelijke risico's.
  • Voorbereiding op de bevalling: Begin na te denken over wie je bij de bevalling wilt hebben, waar je je het veiligst voelt om te bevallen, welke baringshoudingen je prettig vindt, en of je synthetische pijnstilling of andere vormen van pijnbestrijding wilt gebruiken. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over je opties en dat je een geboorteplan opstelt dat jouw wensen en behoeften weerspiegelt.


←  Terug

Terug naar blog