Hoeveel weken ben jij zwanger?
Zwangerschapskalender

Dé zwangerschapskalender van week tot week voor zwangeren die zich bewust willen voorbereiden met uitgebreidekennis, (natuurlijke) weetjes en positieve geboorteverhalen.Je leest naast de ontwikkeling van je baby en jouw prachtige lichaam veel handige, bewuste en natuurlijke tips over de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Over hoe je in eigen regie kan bevallen enbewuste keuzeskan maken voor jou, je baby én de natuur.

Je baby in week 19 van je zwangerschap

Vanaf deze week begint het gehoor van je baby te werken, waardoor hij kan meeluisteren met alles wat er om hem heen gebeurt. Het is een magisch moment waarop je baby zal wennen aan jouw stem en die van je gezin. Praat regelmatig tegen je kleintje en zing liedjes om dit gevoel van vertrouwdheid en veiligheid te versterken.

Misschien voel je al enkele bewegingen van je baby! Het kan aanvoelen als gerommel in je buik, een vlinderachtig gevoel, of zelfs als knappende zeepbelletjes. Je baby draait zich nu regelmatig om in je buik, genietend van de ruimte die hij heeft om te bewegen. Als je je baby even niet voelt, is hij waarschijnlijk gewoon aan het rusten, vooral als jij actief bent en hem wiegt met je bewegingen.


Jij in week 19 van je zwangerschap

  • 20-wekenecho: Misschien staat de 20-wekenecho al op de planning! Deze echo wordt vergoed door je zorgverzekeraar en biedt een kans om te controleren op eventuele lichamelijke afwijkingen, het geslacht van je baby te ontdekken (hoewel het nooit 100% zeker is!), en te zien of je kleintje goed groeit met voldoende vruchtwater. 
  • Gewichtstoename tijdens de zwangerschap: Benieuwd naar de cijfers achter je groeiende buik? Gemiddeld komt een zwangere vrouw tijdens negen maanden zwangerschap ongeveer 12 kilo aan. Bij een tweeling kan dit tussen de 12 tot 18 kilo zijn. Deze gewichtstoename omvat onder andere het gewicht van je baby, baarmoeder, placenta, vruchtwater, extra bloed, borsten en vet. Het is allemaal onderdeel van het prachtige proces van het dragen van nieuw leven!
  • Zwangerschapsstreep en vergeetachtigheid: Heb je al een zwangerschapsstreep op je buik opgemerkt? Deze donkere streep is een natuurlijk fenomeen dat optreedt tijdens de zwangerschap, net als de toename van pigmentatie in je tepels en soms zelfs in je gezicht. En maak je geen zorgen als je wat vergeetachtig bent tijdens de zwangerschap; het is eigenlijk een teken dat je meer verbonden bent met je hart en intuïtie. Dit zal je later tijdens de bevalling van pas komen!

Voorbereiding & natuurlijke tips rondom 19 weken zwanger

  • Mother’s blessing of babyshower: Misschien staat er een babyshower of Mother's Blessing op de planning, een geweldige manier om jezelf te verwennen en te genieten van de steun van vrienden en familie. Heb je zelf een voorkeur? Geef dit dan subtiel bij je vriendinnen en familie aan :-). Een Mother’s Blessing is veel meer gericht op jou als zwangere vrouw en aanstaande moeder. En vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen met natuurlijke verzorgingsproducten en ontspanningstechnieken tijdens deze bijzondere tijd van je zwangerschap. 


←  Terug

Terug naar blog