Hoeveel weken ben jij zwanger?
Zwangerschapskalender

Dé zwangerschapskalender van week tot week voor zwangeren die zich bewust willen voorbereiden met uitgebreidekennis, (natuurlijke) weetjes en positieve geboorteverhalen.Je leest naast de ontwikkeling van je baby en jouw prachtige lichaam veel handige, bewuste en natuurlijke tips over de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Over hoe je in eigen regie kan bevallen enbewuste keuzeskan maken voor jou, je baby én de natuur.

Je baby in week 14 van je zwangerschap

Wat een wonderbaarlijk avontuur! Jouw kleintje is nu ongeveer zo groot als een citroen en begint er steeds meer uit te zien als een echt mini-mensje. Die schattige haartjes beginnen zich over zijn of haar hele lichaampje te verspreiden. En wist je dat jouw baby af en toe al een slokje vruchtwater proeft? Alle vitale organen zitten keurig op hun plek en beginnen te werken, en de geslachtsorganen zijn nu duidelijk mannelijk of vrouwelijk. En als je goed kijkt, zie je vast die prachtige, roze, doorzichtige en oh zo delicate huid!


Jij in week 14 van je zwangerschap

  • Groeiende borsten en buikje: Voel je die veranderingen al? Jouw borsten hebben zich waarschijnlijk wat uitgebreid, klaar om straks jouw kleintje te voeden. Misschien is het een goed moment om te denken aan een heerlijk zachte voedingsbeha of een comfy voedingshemd, om die groeiende boezem wat extra steun te geven. 

Voorbereiding & natuurlijke tips rondom 14 weken zwanger

  • Fit blijven: Bewegen is fantastisch, zeker tijdens de zwangerschap! Zwangerschapsyoga, zwemmen of gewoon een fijne wandeling kunnen echt wonderen doen. En naast voldoende vitaminen en mineralen, vergeet niet af en toe jezelf te verwennen met een lekker kopje (zwangerschaps)thee en een gezonde snack. Tijdens de zwangerschap geef je een belangrijke basis mee aan je kindje, dus eet zo gezond als mogelijk.
  • Zwangerschapsmassage of cursus: Tijd om jezelf eens lekker te verwennen! Boek een heerlijke zwangerschapsmassage of schrijf je in voor een leuke zwangerschapscursus. 
  • Verwen jezelf: Verwen jezelf ook eens met een prachtig cadeaupakket Zwanger, met heerlijke oliën, zwangerschapsthee en een mooie mosagaathanger. En voor wat inspiratie tijdens deze bijzondere periode, duik eens in een van die mooie boeken over zwangerschap en bevalling!
  • Zwangerschapsverlof: Als je een baan hebt is het voor je werkgever fijn om op tijd te weten dat jij zwanger bent, omdat hij of zij meer tijd heeft om vervanging te regelen en andere dingen te plannen. Wettelijk gezien hoeft het pas uiterlijk 3 weken voor de ingang van je zwangerschapsverlof, maar doe vooral wat kloppend voelt in jouw situatie.


←  Terug

Terug naar blog