Hoeveel weken ben jij zwanger?
Zwangerschapskalender

Dé zwangerschapskalender van week tot week voor zwangeren die zich bewust willen voorbereiden met uitgebreidekennis, (natuurlijke) weetjes en positieve geboorteverhalen.Je leest naast de ontwikkeling van je baby en jouw prachtige lichaam veel handige, bewuste en natuurlijke tips over de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Over hoe je in eigen regie kan bevallen enbewuste keuzeskan maken voor jou, je baby én de natuur.

Je baby in week 18 van je zwangerschap

Deze week kan het zomaar gebeuren dat je de eerste bewegingen van je baby voelt! Het is een magisch moment waar veel vrouwen naar uitkijken. Je baby is druk bezig met allerlei oefeningen, zoals ademen, zuigen, buigen en slikken, om zich voor te bereiden op het leven buiten de baarmoeder.

De donshaartjes op het lichaam van je baby beginnen af te vallen en worden vervangen door stevigere haartjes, vooral op het hoofd. Zelfs de wenkbrauwen beginnen nu vorm te krijgen.

Bij meisjes wordt de baarmoeder gevormd en begint de ontwikkeling van de geslachtsorganen. Bij jongetjes zijn de testikels begonnen met indalen.


Jij in week 18 van je zwangerschap

  • Je baby voelen bewegen: Voel je de eerste bewegingen al? Het is een prachtig moment waar veel aanstaande moeders naar uitkijken. Als je je baby nog niet voelt, maak je dan geen zorgen. Het kan nog een paar weken duren voordat de bewegingen duidelijk voelbaar zijn.
  • Extra gewicht en vermoeidheid: Met de groei van je baby kan je extra gewicht gaan voelen, wat invloed kan hebben op je houding en rugklachten kan veroorzaken. Korte slaapjes gedurende de dag kunnen een uitstekende remedie zijn. Ook voldoende nachtrust is essentieel. 

Voorbereiding & natuurlijke tips rondom 18 weken zwanger

  • Communicatie met je baby: Begin met praten tegen je baby en bouw zo een band op. Visualiseer ook het geboorteproces om je voor te bereiden op de bevalling. Positieve affirmaties kunnen helpen bij het versterken van je zelfvertrouwen en het verminderen van angst.
  • Regeldingen: Meld je zwangerschap bij je verzekering en bekijk wat er vergoed wordt, zoals kraamzorg en zwangerschapscursussen. Overweeg ook waar je wilt bevallen en onderzoek je opties zorgvuldig. Je hebt altijd een keuze, zelfs als er medische indicaties zijn. Veel kosten zoals een kraampakket en zwangerschapscursussen kun je onder voorwaarden bij de belasting aftrekken. 


←  Terug

Terug naar blog