Hoeveel weken ben jij zwanger?
Zwangerschapskalender

Dé zwangerschapskalender van week tot week voor zwangeren die zich bewust willen voorbereiden met uitgebreidekennis, (natuurlijke) weetjes en positieve geboorteverhalen.Je leest naast de ontwikkeling van je baby en jouw prachtige lichaam veel handige, bewuste en natuurlijke tips over de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Over hoe je in eigen regie kan bevallen enbewuste keuzeskan maken voor jou, je baby én de natuur.

Je baby in week 23 van je zwangerschap

Je baby kan nu goed horen in de baarmoeder, niet alleen jouw stem, maar ook andere geluiden om hem heen. Hij kan schrikken van harde geluiden, dus praat geruststellend tegen hem om hem te kalmeren. Het contact dat je nu al met je baby maakt, legt de basis voor de band die jullie na de geboorte zullen hebben.

Door regelmatig contact te maken met je baby, zoals door je hand op je buik te leggen, bouw je nu al een band op met je kind. Dit kan bijdragen aan een gevoel van veiligheid en geborgenheid voor je baby, zelfs voordat hij geboren is. Neem de tijd om te communiceren en aanrakingen te delen met je groeiende kindje.


Jij in week 23 van je zwangerschap

  • Rugklachten: Je groeiende buik kan rugklachten veroorzaken, waardoor je misschien begint te waggelen. Probeer te lopen alsof je tegen een berg oploopt om de druk op je rug te verminderen en je vitaler te voelen.
  • Zwangerschapsmasker: Sommige vrouwen ontwikkelen tijdens de zwangerschap donkere vlekken in hun gezicht, ook wel bekend als het zwangerschapsmasker. Dit wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen en kan worden verminderd door voorzichtig te zijn met blootstelling aan de zon.
  • Jeuk: Als je last hebt van jeuk, gebruik dan natuurlijke vochtinbrengende vetten zoals sheabutter of arganolie om de jeuk te verlichten. Blijf je huid soepel houden door gezond te eten en regelmatig olie aan te brengen.
  • Zware of lekkende borsten: Draag een sport-bh of een strak (borstvoedings)hemd, zelfs 's nachts, om je borsten te ondersteunen. Als je merkt dat je al melk lekt, kunnen warmte of verkoeling helpen om je melkproductie te reguleren.

Voorbereiding & natuurlijke tips rondom 23 weken zwanger←  Terug

Terug naar blog