Ingrediëntenbibliotheek - Citrus Bioflavoïden

Ingrediënt

Citrus Bioflavoïden (60% hesperidin)

 

Waarom heeft Laveen voor deze gekozen?

Citrusbioflavonoïden (60% hesperidine) wordt gekozen vanwege hun potentiële rol in het bevorderen van de absorptie van vitamine C en de synergie met andere ingrediënten; hoewel we geen specifieke gezondheidsclaims mogen maken die niet zijn goedgekeurd door de EFSA, zijn er wel studies die deze effecten ondersteunen.​

 

Natuurlijke en plantaardige oorsprong:

Citrusbioflavonoïden worden voornamelijk aangetroffen in de schil en het witte gedeelte van citrusvruchten, hoewel ze ook in mindere mate in het vruchtvlees aanwezig kunnen zijn.

 

Relevante wetenschappelijke studies en artikelen:

  •  “Effects of Hesperidin on Blood Pressure and Endothelial Function: A Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials”
Bron: Phytotherapy Research (2021)

 

  • “Synergistic Effects of Citrus Bioflavonoids and Vitamin C on Cardiovascular Health”
Bron: Journal of Nutritional Biochemistry (2018)

 

  •  “Citrus Bioflavonoids and Their Impact on Absorption and Metabolism of Nutrients”
Bron: Food Chemistry (2017)
Link: Food Chemistry

 

 

Terug naar blog